Motor og Service

Motor og Service

Mandril Engineering beskæftiger sig hovedsageligt med udvikling af motorer, samt værktøj i forbindelse med samme.

Mandril Engineering Motorservice

Karting er på mange fronter en dyr sport, hvilket har gjort at sporten er forholdsvis lukket. Denne lukkede verden har gjort at viden ofte ikke bliver delt, hvorfor der opstår myter i sporten.
Mandril Engineering har gjort op med denne lukkede verden - hos os får du det svar du kommer efter

Yderlser i forbindelse med motorservice

Justering af topvolumen
Topvolumen er afgørende for at din motor yder bedst. Vi justerer topvolumen efter de specifikationer du ønsker (så længe de overholder gældende homologering.
Til justering af topvolumen anvender vi en elektronisk burette af samme type som anvendes til teknisk kontrol i såvel nationale og internationale løb. Dermed får du højeste præcision og sikkerhed om at din motor er lovligt.

Justering af grader
Graderne er en anden sag. Her gælder det om at fastlægge hvordan din motor skal yde. Vil du optimere den i top, eller i bund. Derefter fastlægger vi hvordan graderne skal justeres i din motor.
Justeringen sker jf. gældende homologering og vil altid ligge indenfor tilladt tolerancer. Justeringen af graderne sker ved at hæve eller sænke cylinderen. Dertil anvendes pakninger af forskellige tykkelser.

Honing af cylinder
Mandril Engineering kan hone både 60cc og 125cc motorer. Vi råder ditto over diamantsten, som kan hone nikasilbelagte cylindre, som anvendes i hhv Rotax eller KZ2.
Honing er en præcisionsopgave, hvor det er afgørende at cylinderen efterfølgende både er rund og lige.

Reparation af cylinder
Har uheldet ramt dig og en motor har sat sig, så kan vi godt få din cylinder til at blive brugbar igen, selv om det ser slemt ud. Som regel er der kun aluminium som skal fjernes. Dette udfører vi med saltsyre og en god portion tålmodighed. Når de belægninger stemplet har efterladt i cylinderen er fjernet, skal der typisk en honing af cylinderen til. Derefter er den som ny igen.

Justering af krumtap
En vigtig detalje i din motor er din krumtap. Krumtappen består af tre dele, som er presset sammen men en hydrauliske presse. For at få bedst mulige resultater ud af din krumtap, skal den justeres ind med så høj præcision som muligt. Dette sikrer at begge krumtapshalvparte løber lige overfor hinanden. Denne afbalancering - eller justering giver ro i motoren og fjerne rystelser.

Udskiftning af leje
Ind i mellem skal lejerne i din motor fornyes. Hos Mandril Engineering varmer vi dine leje forsigtigt ud af krumtaphuset. Dette sker via anvendelse af en varmepistol, som kun lige sikrer at motoren er varmt nok til at kunne få de gamle leje ud, uden at ødelægge anlægsfladen i krumtaphuset.

Rengøring af udstyr
Som udgangspunkt forventer vi at du afleverer dit udstyr i rengjort tilstand hos os. Men, det kan jo smutte - hvilket vi har fuld forståelse for. Derfor tilbyder vi også rengøring af motorer - hvilket vi automatisk udfører hvis motoren er smurt ind i kædefedt eller "race-gummi".

Motorbænk med elektrisk bremse

Mandril Engineering råder over en motorbænk, hvor der kan testes alle gokartmotorer. På denne måde kan du får svar for hvad der virker og hvad der er pur opspind. 
Skal du have testet din motor med forskellige karburatorer, eller teste forskellige opsætninger i din motor, så kan vi hjælpe med at stille bænk til rådighed.

Vores motorbænk er baseret på high-end testudstyr fra Sports-devices. Motorbænken er udviklet af os selv og har dermed fået features som ikke er tilgængelige på traditionelle bænke. 

Den elektriske bremse byder på en række muligheder, som fx indkøringsprogram til trimmede motorer. Desuden kan bremsen simulere løbsbetingelser, og faktisk yde mostand "on-demand" til motoren.

Motortuning og vedligeholdelse

Vi tilbyder også service på motorer - alt lige fra honing til skift af leje, stempler eller bare et servicetjek.

Vore ydelser

Her kan du læse mere om vore primære forretningsområder

Følg os

Mandril Racing er på de sociale medier, og vi holder siderne opdateret. 
Send os et "Like" og være opdateret.